ثبت طرح صنعتی

در بازاری که رقابت و نوآوری و کالاهای جدید حرف اول را در کسب سهم بیشتر بازار می زند، حفظ مالکیت طرح های جدید بسیار مهم است.

وقتی طرح محصول شما قابل پیاه سازی و عرضه به بازار می باشد، اولین اقدام گرفتن مالکیت به نام خودتان می باشد. وقتی محصولی را تولید کرده اید که دارای شکل ظاهری جدید می باشد و با کالاهای موجود در بازار تفاوت و برتری محسوسی دارد می توانید از دولت درخواست حمایت و ثبت کنید.

یکی از خدمات موسسه ثبت آسو، در کنار ثبت شرکت، ثبت اختراع و ثبت برند، فعالیت در زمینه ثبت طرح صنعتی می باشد که کارشناسان مجموعه به شما عزیزان مشاوره رایگان می دهند.

چرا طرح صنعتی؟

با ثبت طرح صنعتی انحصار آن در اختیارتان قرار می گیرد و هیچ کدام از رقبایتان مجاز به کپی برداری و تولید محصول شما نخواهند بود البته به شرطی که اصول ثبتی در آن رعایت شده باشد.

در این نوع ثبت می توانید شکل ظاهری محصول و کالای طراحی شده و جدید خود را تحت انحصار خود قرار دهید که این امر باعث رغبت بیشتر مشتریان، افزایش سهم بازار و موفقیت بیشتر می شود.

مراحل ثبت طرح صنعتی چگونه است؟

ثبت طرح صنعتی مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت است بنابراین متقاضیان ثبت طرح صنعتی ابتدا بایستی فرم مخصوص مربوطه را تکمیل و به موسسه ثبت آسو تحویل نمایند.
ب) اظهارنامه ثبت طرح صنعتی باید در فرم مخصوص اظهارنامه ثبت طرح صنعتی و به زبان فارسی تنظیم شده و پس از ذکر تاریخ، توسط متقاضی یا نماینده قانونی وی امضاء شود.

تبصره – در صورتی که اسناد ضمیمه اظهارنامه و سایر اسناد مربوط، به زبان دیگری غیر از فارسی باشد، ارائه اصل مدارک مورد نیاز همراه با ترجمه عادی کامل آن‌ها الزامی است، معذلک اگر ترجمه کامل این مدارک برای متقاضی میسر نباشد می‌تواند خلاصه آن‌ها را به فارسی ضمیمه نماید. مرجع ثبت در صورت لزوم می‌تواند در جریان بررسی اظهارنامه، ترجمه رسمی مدارک مذکور را مطالبه کند. چنانچه اصطلاحات فناوری و علمی به کار رفته در اسناد مذکور، معادل فارسی نداشته باشند، ذکر همان اصطلاحات کفایت می‌کند.

بر اساس تجربیات موسسه ثبت آسوجهت تسریع در ثبت طرح صنعتی  پنج نمونه از طرح ترسیم شده از تمامی جوانب طرح به عنوان نمونه جهت مراحل ثبت طرح صنعتی به وکلای موسسه ثبت آسو تحویل گردد.

موسسه ثبت آسو جهت سهولت امور شرایط ویژه را نیز در نظر دارد از جمله در صورت تمایل به تاخیر در انتشار آگهی ثبت طرح صنعتی و تعیین مدت آن، در صورت تمایل مبنی بر عدم ذکر اسم طراح درخواست کتبی خود را به وکلای موسسه ثبت آسو تحویل می نمایید.

مشخصات طرح برای تسریع روند ثبت

۱. سایز تصاویر حداکثر A4 باشد
۲. حتماً بصورت عمودی اسکن شود.
۳. در تصویر ارسالی حتماً طرح باید در یک زمینه ساده و سفید، به نحوی که قابل رویت باشد قرار گیرد.
۴. تصویر کالا لزوماً بصورت رنگی باشد و حداکثر حجم آن ۵۰۰KB باشد.
5- پسوند فایلهای اسکن شده برای ارسال jpg باشد.

شرکت ثبتی و حقوقی بین المللی آسو ثبت

تلفن های تماس:

سوالاتمتداول

چه کسانی می توانند تقاضای ثبت طرح صنعتی دهند؟

شخص حقیقی یا حقوقی می تواند شکل ظاهری محصول خود را که نو و جدید می باشد به ثبت برساند.

طرح صنعتی چه زمانی قابل ثبت است؟

طرح صنعتی زمانی قابل ثبت است که شکل ظاهری آن جدید و یا اصیل باشد.طرح صنعتی زمانی جدید است که از طریق انتشار به طور محسوس و یا از طریق استفاده به هر نحو دیگر قبل از تاریخ تسلیم اظهارنامه یا بر حسب مورد قبل از حق تقدم اظهارنامه برای ثبت در هیچ نقطه ای از جهان برای عموم افشاء نشده باشد.
طرح صنعتی در صورتی اصیل محسوب می شود که به طور مستقل توسط طراح پدید آمده و کپی و تقلید طرح های موجود نباشد،به نحوی که از دید یک کاربر آگاه،متفاوت از طرح هایی باشد که قبلاَ در اختیار عموم قرار گرفته است و عمومیت نداشته باشد.
طرح های صنعتی ذیل قابل حمایت نیستند:
1-طرح هایی که تنها در نتیجه عملکرد فنی محصول ایجاد می شوند که این طرح ها در قالب اختراع قابل ثبت می باشند.
2-طرح های حاوی نمادها یا نشان های رسمی
3-طرح های عمومیت یافته

مدت حمایت از طرح صنعتی چقدر می باشد؟

مدت اعتبار طرح صنعتی پنج سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن خواهد بود.این مدت را می توان برای دو دوره پنج ساله متوالی دیگر پس از پرداخت هزینه های مربوط تمدید نمود.

آیا دو یا چند طرح صنعتی را می توان در یک اظهارنامه قید و تسلیم نمود؟

بله. به موجب ماده ی ” 24 قانون ثبت اختراعات،طرح های صنعتی و علائم تجاری ” دو یا چند طرح صنعتی را می توان در یک اظهارنامه قید و تسلیم نمود،مشروط بر آن که مربوط به یک طبقه بندی بین المللی و یا مربوط به یک مجموعه یا ترکیبی از اجزاء مشابه از نظر ظاهری باشد.

ثبت طرح صنعتی چه حقوقی را بوجود می آورد؟

حقوق ناشی از ثبت طرح صنعتی، به شرح ذیل است:
الف-بهره برداری از هر طرح صنعتی که در ایران ثبت شده باشد،توسط اشخاص،مشروط به موافقت مالک آن است.
ب-بهره برداری از یک طرح صنعتی که عبارت است از ساخت،فروش و وارد کردن اقلام حاوی آن طرح صنعتی
ج-مالک طرح صنعتی ثبت شده می تواند علیه شخصی که بدون موافقت او افعال مذکور در بند ( ب) را انجام دهد یا مرتکب عملی شود که عادتاَ موجبات تجاوز آینده را فراهم آورد،در دادگاه اقامه دعوی نماید.

آیا متقاضی می تواند تا قبل از ثبت طرح صنعتی،اظهارنامه خود را اصلاح کند؟

بله.به موجب ماده 78 آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات،متقاضی می تواند تا قبل از ثبت طرح صنعتی،اظهارنامه خود را اصلاح کند،مشروط بر اینکه از حدود اظهارنامه نخست تجاوز ننماید.

برای تغییر مالکیت طرح صنعتی چه اقداماتی باید انجام داد؟

مالک طرح صنعتی مکلف است هر نوع تغییر راجع به اسم،آدرس و کدپستی یا اعطاء بهره برداری از طرح یا انتقال و یا اعراض از مالکیت طرح صنعتی ثبت شده را کتباَ و همراه با مدارک مربوط جهت ثبت در سوابق به مرجع ثبت اعلام نماید.درخواست کتبی برای ثبت انتقال باید همراه با مدارک ذیل تسلیم مرجع ثبت گردد.
1-آخرین گواهی نامه معتبر طرح صنعتی
2-سند رسمی حاکی از انتقال
3-مدارک نمایندگی قانونی

نحوه پرداخت وجه اظهارنامه ثبت طرح صنعتی به چه صورت است؟

برای اظهارنامه با دارنده ایرانی، در مرحله ثبت اظهارنامه الکترونیکی،هزینه مربوطه توسط سیستم محاسبه و صرفاَ از همین طریق به صورت الکترونیکی قابل پرداخت است.

آیا در هنگام تمدید ثبت طرح صنعتی می توان تغییری در آخرین شکل آن به وجود آورد؟

خیر.در هنگام تمدید ثبت طرح صنعتی نمی توان هیچ تغییری در آخرین شکل ثبت آن به وجود آورد.در غیر این صورت،مقررات تغییر طرح صنعتی موضوع ماده 93 آیین نامه ثبت اختراعات و طرح های صنعتی و علائم تجاری قابل اعمال خواهد بود.

چنانچه درخواست ثبت طرح صنعتی رد شود،می توان نسبت به رد آن اعتراض نمود؟

بله.چنانچه طرح صنعتی به هر دلیلی رد شود می توان نسبت به رد آن اعلام اعتراض کرد تا پرونده جهت بررسی به کمیسیون ارسال شود.